Wij werken groen in het zomer- én winterseizoen
&

Laat die zon maar schijnen

Gepubliceerd
30/1/2024
Seizoen
Herfst/Winter
Arrow down
Arrow down
Laat die zon maar schijnen

In 2022 bouwden we in Elburg aan de uitbreiding van onze voorraadhallen. Een nieuwe grote hal betekent een groot dakoppervlakte, en dus ruimte voor zonnepanelen! Dankzij die panelen stroomt er op zonnige dagen meer energie ín dan uit en zijn we meer dan 100% zelfvoorzienend. Want hoe werk je aan je duurzaamheid als schoenenleverancier? We vragen het na bij Marco Jorna en Inge Fidder, eigenaren van Antar Shoe.

Marco: ‘Voor ons als handelaar is verduurzamen best lastig. In het leven van een schoen is productie de fase die de omgeving het meest belast. Daarom zijn we zo blij dat veel van onze merken ook duurzaam aan de weg timmeren.’

Merken met duurzaamheidsambitie
‘Onze leverancier Grendene loopt duidelijk voorop qua duurzaamheid.’ vertelt Marco. ‘Zij zijn fabrikant van onder andere Ipanema, Rider en Cartago en hun producten zijn 100% recyclebaar. Daarnaast recyclen ze 90% van hun productieafval, gaat er níéts naar de stortplaats en draaien hun fabrieken volledig op groene stroom. En Grisport is al meer dan 10 jaar groen bezig: het dak van hun grootste fabriek in Italië ligt helemaal vol zonnepanelen. Een indrukwekkende omvang, die op zonnige dagen goed is voor de stroomvoorziening van de hele productielijn daar.’ Inge merkt dat klanten steeds vaker vragen hoe onze merken presteren op het gebied van duurzaamheid: ‘Elke duurzame stap kunnen we alleen maar toejuichen. En een label of keurmerk helpt ons én onze klanten in de verkoop naar consumenten.’

Antar goes electric
Andere stappen in de keten van schoenen die veel impact hebben zijn transport en de afvalfase, waarin de schoen bijvoorbeeld gerecycled kan worden. Daarom kijken we bij Antar Shoe ook naar transport, vertelt Inge: ‘We verkennen hoe we onze bezorging kunnen verduurzamen, en zijn bezig met het verduurzamen van onze auto’s. We willen naar 100% elektrisch. Zo kunnen onze accountmanagers straks helemaal groen op pad.

Computers op kantoor, heftrucks in de voorraadhallen en sfeerverlichting in onze showrooms: ons dagelijks stroomverbruik is in 2024 hartstikke groen.

Meer weten?

Maak een afspraak in een van onze showrooms of ga naar de presele van onze webshop.

arrow texture

Bekijk ander nieuws