Een bezoek aan Grendene in Brazilië
&

Samenwerken met de meest duurzame slipperfabrikant ter wereld

Gepubliceerd
10/8/2023
Seizoen
Lente/Zomer
Arrow down
Arrow down
Samenwerken met de meest duurzame slipperfabrikant ter wereld

De Grendene sales convention, de jaarlijkse introductie van de collecties van onze slippermerken, is dit seizoen gecombineerd met inspirerende rondleidingen met focus op duurzaamheid. Onze collega’s hebben met eigen ogen gezien hoe Grendene zich inzet voor duurzaamheid op drie vlakken: product, people en planet.

Na een aantal digitale edities van de internationale sales convention zijn dit jaar de Grendene distributeurs uitgenodigd in Brazilië. Marco Jorna en Inge Fidder gingen samen met sales collega’s Bart Roossink en Diana Vestering naar de fabrikant van onze slippermerken. Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst waren de collectiepresentaties, daarnaast zijn er uitgebreide rondleidingen gegeven door de fabrieken. Onze collega’s zagen hoe Grendene, de fabrikant van slippermerken Ipanema, Rider, Cartago, Zaxy en Grendha, de uitdagingen van milieuvriendelijke productie aanpakt.

“Innovation is everywere”
De duurzaamheidsfeiten van Grendene op een rij:

- 100% recyclebaar en Vegan
- Ieder paar slippers bestaat voor minimaal 30% uit gerecycled materiaal
- Geen giftige stoffen in de slippers en sandalen
- De energie voor productie is duurzaam opgewekt en Grendene heeft een eigen zonne-energie-installatie
- Eerlijke arbeidsomstandigheden, gecheckt door Sedex, het grootste platform voor ethische handel
- Al het afvalwater in de fabrieken wordt gerecycled

Product
De slippers en sandalen van Grendene worden gemaakt van Flexpand, een uniek materiaal dat in het productieproces keer op keer gerecycled wordt. Ook bestaat ieder paar slippers of sandalen voor minimaal 30% uit gerecycled materiaal. Flexpand is een PVC, een van de weinige materialen dat oneindig gerecycled kan worden. De unieke bestandsdelen zijn ontworpen om duurzaam en (letterlijk) flexibel te zijn, zodat de levensduur van het product gemaximaliseerd wordt. Grendene controleert en onderzoekt ook nieuwe duurzame grondstoffen om zo continu ontwikkelingen te integreren in het productieproces.

Algenslippers
In de zoektocht naar nieuwe biologische materialen, presenteert Grendene het Ipanema Algae project, slippers gemaakt van zeewier en algen. Algen zijn essentiële organismen voor het welzijn van onze planeet, maar wanneer ze in overvloed groeien, kunnen ze het ecosysteem beschadigen. Ipanema heeft hiervoor de oplossing gevonden: hergebruik! De zool en bandjes van de slippers zijn gepigmenteerd met behulp van algen en de slippers bestaat voor 80% uit gerecycled materiaal.

People
“Here, everybody takes care of everybody.” Grendene heeft aandacht voor de medewerkers. Eerlijke werkomstandigheden en ontwikkeling van de medewerkers zijn kernwaarden voor de Braziliaanse fabrikant. In de elf eigen fabrieken worden welzijn, lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg gestimuleerd en wordt kennis gedeeld in de Grendene University. Verspilling tegengaan en afval verminderen zijn andere belangrijke onderdelen. “Echt heel indrukwekkend om te zien hoe de medewerkers betrokken zijn bij de duurzame visie van Grendene. Het is de basis van alle processen.” Marco Jorna, eigenaar Antar Shoe.

Planet
De wereldwijde slipperindustrie staat bekend om haar enorme waterverbruik en de impact op waterbronnen en ecosystemen. Grendene pakt dit heel anders aan. Marco vertelt: “Een van de meest opvallende aspecten was de indrukwekkende manier waarop de fabriek het afvalwater van het productieproces recyclet. Al het gebruikte water wordt behandeld en opnieuw gebruikt in verschillende stadia van het productieproces of voor bewatering van de omgeving.” Dit innovatieve systeem leidt tot aanzienlijke waterbesparingen en draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van het merk.

Deze ervaring in Brazilië heeft ons geïnspireerd en we hebben met eigen ogen gezien dat Grendene de groenste slipperfabrikant van de wereld is. Alle innovatie en technologie die in de slippers zit – de circulariteit van het product, de manier waarop het gemaakt wordt en de ecologische voetafdruk – getuigt van een toewijding aan duurzaamheid die verder gaat dan mooie woorden. Grendene heeft slaagt erin om hoogwaardige en trendy slippers te produceren en de impact op het milieu te minimaliseren.

Meer weten?

Maak een afspraak in een van onze showrooms of ga naar de presele van onze webshop.

Zet jij samen met ons een stap naar een duurzame toekomst? Maak een afspraak in één van onze showrooms. We vertellen je er graag alles over.

arrow texture

Bekijk ander nieuws